Lillskruttan!

Jag tror min lilla skrutt unge kanske börjar förkyld :( Hon somnade vid sex och vaknade vid åtta och var JÄTTE ledsen och började hosta så mycket så det kom upp massor med slem, hon verkligen kräktes slem. Stackaren! Hon fick lite koksaltlösning i näsan och lite mat sen somnade hon om. Och jag hoppas verkligen saltlösning löser upp det någolunda så det blir en lugn natt. Är ju inte riktigt van då hon nästan aldrig vart sjuk. Det enda som vart är att hon vid två tillfällen har vart hostig men inge mer än så! Hoppas det inte blir värre för imorgon och hela veckan är det STORA planer och vi har inte tid för att vara hemma :)
Nu ska jag mysa med stora hjärtat innan det blir sängen :)

Tisdag!

Imorgon blir det upp och hoppa tidigt för tatuering det ska bli skit kul :) Idag har vi vart på stan igen och shoppat, två dagars shoppande har faktist vart ganska roligt och nu har Ebba fått lite nya kläder också :) 

Det blev:
en jeanskeps
en lite tjockare väst som tanken är att hon ska ha efter sommaren
en boddy
ett par byxor
en flisjacka
tre par strumpor
en gul barbapappa mjukis (hon har den röda och rosa)
en lila solhatt
en byxbody, korta byxben. Perfekt i sommar :)
Sen fick även mamma och pappa lite saker också :)

                                   fsdgas

                                                                  Mmm gott med Ramlösa :)

Ingen badkruka!

Mitt barn är då ingen badkruka! Var iväg till babyproffsen idag och köpte en ny badbalja då våran är så stor och otypöig. Tack Micha för ideen. Utan din blogg hade jag aldrig vetat om denna smarta uppfinning :)
Den är iaf hoppfällbar och ganska lien men ändå så pass stor så hon får plats , och höga kanter :) Hon fick bada i ca tio min men vart ändå skit arg när jag tog upp henne och ville bara krypa tillbaka till baljan så det gällde att vara snabb och plocka bort den :) 

                                                             
                                                         gadszg


                                                         iiyu


                                                         yrh

                                                         hnvcbvhn

Efter Ebbas vilda badstund så gick vi ner till stan gör att möta upp Frida och Viggo, vart dock en snabb visit med lite shoppning och fika men förhoppningsvis så hinner vi ses nästa vecka igen innan dom åker hem :)

Nu ska jag mysa ner mig i soffan och glo på tv.
Ha en bra kväll!

Morsdag!

Dagen har vart lång, men rolig :) Först så åkte vi iväg och käkade och sen till ö&b för att inhandla lite till planerna till på lördag och vi hittade allt vi hade tänkt oss och hoppas det blir bra :) Sen åkte vi till Rikards föräldrar och fikade och även där blev det ännu mera planer till lördag. Tack underbara ni för att ni är så snälla och hjälper till med allting :) Efter det så drog vi vidare hem till min mamma för lite födelsedagsfirande :) Vart jätte god silltårta och prinsesstårta, och gud så mätt jag blev! Ebba och Pontus busade på som vanligt och det var fullt upp med att vara med och skratta och leka :) Och nu är vi hemma och bara myser hela familjen då Rikard är ledig idag och ända fram till imorgon eftermiddag. Imorgon tänkte vi nog bara vara hemma och tvätta och städa och bara vara och tisdag blir vilodag. För onsdag och frammåt så kommer det bli full fart med massor av förberedelse och fix. Ska ju även tatuera mig på Onsdagmorgon och gud så jag längtar :) Lite nervös över smärtan med tanke på att det var ett tag sen jag var där sist så jag minns inte riktigt hur ont det gjorde. Men samtigt så gör det ju olika ont på varje ställe! Men har jag klarat av att föda ut lilla prinsessan utan någon bedövning av något slag så borde jag klara det här :)
Får se när tärnan somnar idag. Hon har sovit jätte dåligt hela dagen. från halv nio till halv fyra var hon vaken och vid halv fyra somnade hon och sov bara en kvart och sen vaken till halv sju och sov en halvtimme och ville verkligen inte somna om, så nu ligger hon och leker och kvällen får bli en gåta! Näe nu ska jag lägga mig på golvet och busa med mitt lilla busfrö :) 
                                                                                              Mina  hjärtan! 

            
                                      kfh


..

Gissa vad?! Ebba sover och har gjort det sen halv sju ungefär ÄVEN fast hon sov från fyra till fem typ :) Jag gav mig verkligen inte den här gången utan när hon vaknade så fick hon bada lite och sen vid kvart över sex för var det dax för mat då klädde jag på henne pjamas och bädda ner henne i sängen och gav henne flaskan där och efter hon hade ätit upp den så låg hon och titta ett tag och sen somnade hon :) Jag tror att hon kommer sova mycket bättre nu än när hon lägger sig vid nio! och än sålänge så har hon inte vaknat :) Peppa peppa!

Idag har vi vart och tittat på Pridefestivalen :) Var faktist jätte kul! Sen så handlade jag även en klännning till mig själv! käkade lunch, fikade och bara va tillsammans :) Kom hem vid fyra tiden och sen dess har vi inte gjort så mycket. Rikard åkte till jobbet vid halv fem men imorgon är han ledig :) Och imorgon blir det ju att fira mamma :)

sgdfg

Glada lilla busungen som tyckte det var jätte roligt med Pridetåget :)

Lördagsmorgon!

Ebba och jag har lekt hela morgonen, hon har vart jätte pigg och glad hela tiden och är riktigt busig. Just nu ligger hon inne hos pappa och myser då jag tror hon börjar bli lite trött. Hon har vart vaken sen sex idag så det kanske är dax för en liten tupplur :)
Idag tänkte vi nog gå ner till stan igen, kom på i går kväll att jag hade glömt lite saker så det blir att fixa det och sen se om det händer något på stan idag :)
Imorgon ska vi fira mamma på både morsdag och födelsedag, har precis slagit in hennes paket så nu är det klart och jag ser fram emot morgondagen :) Tycker det är så roligt nu också när Ebba och Pontus har börjat upptäcka varandra och förstå varandra så dom lär ju busa järnet imorgon :)
Nu ska jag nog också gå och mysa ner mig med mina hjärtan :) 

                                                              dsf

                                                                                                   Jag mamma Pontus och Ebba :)

Fredag!

Sitter nu här mätt och go efter en hemkörning från Ahtena! Riktigt gott och det bästa var ju att jag inte behövde klä på varken mig eller ebba och traska ner till stan för att hämta det utan dom har ju börjar köra ut maten och det var helt klart värt det :)
Idag så har vi fört lunchat med min mamma och efter det så gick jag och Rikard ner till stan och handlade lite, i stort sett bara lite småsaker som var kvar till namncermonin så nu är det klart och riktigt skönt är det :)
Sen traskade vi omkring där och sen vidare till blue lotus för att boka tatueringstid till mig och det fick jag på Onsdag kl halv åtta, gud så jag längtar. kommer ju självklart lägga upp bild på det sen :) Och när vi skulle gå hem så passade vi på att gå in på ica safiren för att handla lite gott till kvällen men har faktist inte orkat ätit något utav det :P Och när vi kommer ut ur äffären så SPÖREGNADE det... Ååå fy fan vad det inte var kul och det verkligen öste ner hela vägen hem! Jag var blöt ända in till bh:n och trosorna så det var bara att slita av sig alla kläder och hoppa in i duschen. Ebba låg och gnällde hela vägen hem och jag sa till henne att hon har det jävligt bra nu och skulle vara glad över att hon låg nerbäddat och hade det torrt och varmt :) Rikard drog sen iväg till jobbet och Ebba har lekt på som en galning hela kvällen. Sen somnade hon halv nio :) Förstår inte varför hon har börjat lagt sig så sent nu och jag har verkligen försökt några dagar att lägga henne tidigare och försöka tänka på hur hon sover på dagarna men det funkar inte! Som idag då sov hon kanske 45 min och vaknade kl tre sen vid sex tiden så sov hon kanske en kvart och sen vaken till halv nio men jag tycker ju inte att den där kvarten borde göra så hon orkar vara vaken så länge men tydligen! Äcsh det vänder väl snart som allting verkar göra :)
En vecka kvar till hennes namncermoni och imorse så flödade ideerna så jag hoppas vi kan fixa det mesta utav det :)

Näe nu börjar det bli svårt att se texten så nu måste jag nog sova!
Good nattt :)

Åherremingud!

Vad nervös jag blev! Berättade ju tidigare att jag har besökt läkaren och för att prata om operation för att ta bort gallsten! Idag fick jag papprena hem och måndagen den 13 Juni kl 09,30 ligger jag på operationsbordet och jag kräks snart av nervositet! Sataan vad nervös jag kommer vara den dagen om jag är såhär nervös redan så jag får magknip! Men jag håller tumarna för att allt kommer gå som det ska och jag hoppas ni också gör det :)

Onsdag!

Ebba förvånar mig verkligen varje dag, som jag berättade förrut så somnade hon först sittandes i soffan och sen på golvet utan att säga ett ljud. Likadant idag, hon låg i sin säng (stora växasängen) och lekte. Vi har ju den som en leksäng just nu! Och jag satt på golvet breve henne och vi lekte och pratade helt plötsligt så lägger hon sig på sidag och sluter ögonen och somnar. Happ tänkte jag, var jag så tråkig att leka med så du somnade haha! Och hon sover fortfarande lilla söt ungen :) Samma sak igår då åkte vi och handlade på förmiddagen och hon fick sitta i sin nya sulky och hon sa inte ett ljud på hela handligen utan satt bara och tittade och sen pratade jag med henne när Rikard packade upp varorna på bandet sen gick jag ner för att packa i påsarna och det var ju säkert bara en minut mellan och när jag tittar på henne innan jag börjar packa så sov hon som en stock :) Det är ju jätte bra att hon förstår att hon bara ska somna när hon är trött ist för att vara ledsen och streta emot men jag är ju verkligen inte van vid det utan det har jag ju alltid varit lite gnäll och grin innan hon somnar :) Och hon är ju inte alls vaken mer än vanligt heller så att det är så att hon kanske är så övertrött så hon bara slocknar. Får väl se hur länge det fortsätter :) Nu har hon börjat vakna på nätterna igen men hon sover i sin spjälsäng iaf, men det enda som hjälper henne att somna om är flaskan men det brukar bara vara en till två gånger hon vaknar nu som det är ju inte alls lika mycket som förrut :)
Idag så kommer Rikards kompisar över och grillar senare ikväll coh det ska bli kul att bara umgås och snacka lite skit :) Bra också att han inte glömmer bort sig själv och bara jobbar utan han ska ju också ha tid att träffa sina kompisar :) Så idag blir det att skura golvet sen förbereda för maten :) Gör mig absolut ingenting att bara vara inne idag för det här blåsten lockar mig inte att gå ut.
Sen kom jag på en riktigt bra sak igår, på söndag är det morsdag och jag är ju mamma nu :) Rikard kommer ju aldrig kunna klå sin farsdag present men jag älskar han ändå :)
Ha en bra dag för det ska jag ha :) 

                                      hghddg


Älskade unge!

                                          Du har gjort mitt liv perfekt och jag älskar varje dag med dig ♥


                              tugguj


Härligt!

Tack Ida mitt hjärta för bloggen :) Råkade sabba min förra desig och jag är ju inte så duktig på det så fick aldrig till det igen, så då fick lilla Ida rycka in :) Tack igen :)

Mitt lilla hjärtegull Ebba har vart lite halvskum idag och jag har skrattat så jag gråtit ett par gånger idag :) Först vid lunch dags så satt jag och Rikard och tittade på tv och då satte vi Ebba mellan oss och hon fastnade ju direkt i tv:en men det tog inte lång tid fören jag såg henne nicka till och sen soc hon haha :) Hon är så söt. Sen nu på eftermiddagen så låg hon på sin lekmatta och kröp omkring och pratade och jag hörde hennes leksaker smälla i golvet, men helt plötsligt så blev det jätte tyst. Så tittade åt hennes håll och hon låg där på mage och sov haha! Så jäkla skumt att hon bara har somnat idag hur som helst. I vanliga fall så brukar hon bli väligt gnällig och klia sig i ögonen och dra sig i örat men verkligen ingenting av det här har hon gjort idag, skumt men ändå lite kul :)
Börjar bli nervös för inte den helgen som kommer utan nästa är det Ebbas stora namngivningscermoni :) Och jag längtar men är nervös. Vi hittade ju allting till det på Ullared och lite till så jag längtar verkligen till att få dekorera och fixa men jag längtar inte till stressen och alla fel som kan bli! Peppa att allt kommer bli bra för jag vill att hennes dag ska bli PERFEKT och inget annat :)
Nu ska jag mysa ner mig i soffan och titta på mamma söker bo :)

Sitter nu i bilen igen, har inte vart på U...

Sitter nu i bilen igen, har inte vart på Ullared igen fast jag gärna hade velat det :) har haft en jätte bra dag och kväll i Örebro. Åkte dit för att se stora fina syster dansa och det var så kul och så bra :) det bara sprätte i kroppen under showen :) verkligen jätte kul. Det ska bli riktigt skönt att komma hem och lägga sig nu och magen gör lite ont men tror det kan bero på att det inte blivit någon kvällsmat som man är van vid. Får jag bara lägga mig i sängen och sova så är det nog bra tills imorgon :) säger tack och hej och god natt :)


Onsdag!

Gomorgon! Ebba sover på för fullt hon var så trött så hon somnade sittandes i min famn när jag kollade på tv :) Hon har lekt på som bara den den här morgonen så det tog väl på krafterna, lilla skruttunge!
I måndags var jag och läkaren och det gick galant och det blev som jag tänkt mig så nu ska jag operera mig :) Är så sjukt nervös och får så ont i magen varje gång jag tänker på det så jag vill bara att den dagen ska komma och vara förbi :) Hon sa att max tre månader tar det och jag hoppas verkligen jag inte får något anfall innan det :) Haf ju klarat mig ett bra tag nu :)
Hoppas lillskrutt inte sover allt för länge för halv elva ska vi träffa Fialotta på stan annars får jag väl försöka smyga på henne kläderna och sen lägga henne i vagnen :)
Nu ska jag ta och göra iordning mig själv och sen traska iväg.
Ha en bra dag :)

Ljuva hem!

Så skönt att vara hemma och att fått sovit i sin egna säng inatt med Ebba :)
Ebba sov i sin säng hela natten och vaknade inte en enda gång, första gången hon vaknade var kl sex och då fick hon en flaska och sen lite gröt vid halv tio :) Hoppas det håller i sig nu.
Igår så tog vi det bara lugnt efter att vi hade kommit hem. Packade upp i lugn och ro och sen hämtade vi Ebba och hela kvällen så var vi bara hemma hela familjen :)
Nu har vi precis ätit lite lunch och vi tre så ska vi hem till mormor och morfar och ha namnsdagsfika då jag och mamma har namnsdag idag :) ska bli kul att träffa m&m då det var ett tag sen och morfar har även legat på sjukhuset i några veckor. Så jag har längtat efter dom :)

Just nu så sitter Ebba i sin hoppgunga och pratar och gapar och har jätte kul :) Stora tjejen blev ju sex månader igår och det har gått så fort :)
Min älskade lilla skatt!

Ullared är bäst och jag verkligen älskar d...

Ullared är bäst och jag verkligen älskar det. Det är ju verkligen ett måste att åka dit två gånger per år. Vi har handlat så sjukt mycket saker och vi är så nöjda :) kassan bara slukade våra pengar men de var det värt :) nu sitter vi i bilen på väg hem igen, tanken från börjar var ju att vi skulle shoppa både igår och idag men alla var så ivriga igår och handlade allt dom behövde och pengarna räckte inte riktigt för att gå där idag igen så vi bestämde oss att åka hem och få komma hem lite tidigare, det ska bli skönt :) saknar ebba så otroligt mycket också, ha en bra dag fina ni


Tjolahopp äntligen fredag morgon och vi ha...

Tjolahopp äntligen fredag morgon och vi har packat in oss i bilarna på väg till Ullared :) mina fingrar kliar för lite shopping :) ebba åkte till farmor och farfar igår och det var skönt att sova en hel natt och inte behöva böka med henne imorse, tänkte nog ta och ringa dom snart och se hur allting är :) ha en bra dag för det ska jag ha


Dan innan Ullared!

Kom igen nu då, är det ingen som undrar något och vågar ställa några frågor?! Som sagt jag tänker ju självklart avbryta det om jag inte får inn något men ger det någon dag till så kom igen nu :)
Idag har vi vart på Parken zoo och det var jätte kul, så mycket förändringar sen man själv var liten så det var roligt :) Efter tre timmar så tog vi oss hem och har städat och fixat lite och nu är grillen på. Idag blir det flintastek och sallad, muma :)
Sen bestämde vi oss för att Ebba får åka till sin farmor och farfar redan ikväll så behöver vi inte väcka och bråka med henne kl fem imorgonbitti. Så får vi se om hon stannar där ända till söndag eller om vi kommer sakna ihjäl henne när vi kommer hem på Lördagkvällen. Det visar sig :)
Nu ska jag ta och duka fram alla godsaker
Ha en bra kväll och helg :)

Vill ni?

Jag tänkte att jag skulle ge er chansen att ställa frågor och jag svarar :) Är juu intresserad av om ni har något ni undrar över om min eller min familj. MEN beroende på frågor och intresse så kommer jag sedan lägga upp alla svar och frågor i samma inlägg men tänker inte lägga upp något om det blir ett fåtal frågor bara så nu får ni chansen och ju ge fler frågor upskattas mer :)

Rikard och Ebba sover, rikard efter jobbpasset och Ebba sin förmiddagsvila, Hon vanknade efter bara 20 min så jag la mig med henne och fick henne att somna om :)
Jag har tagår och dammtorkat hela lägeneheten nu och skulle mer än gärna vilja damsuga men känns ju lite väl dumt att göra det när båda sover så det får jag ta och göra i eftermiddag när Rikard har vaknat :)

Snaaart Ullared :)
Ha en bra dag alla!
(kom ihåg ställa många frågor) ;)

Tisdag!

Vilken värme det har vart dom här dagarna, lite rädd för att man nästan ska tröttna sen när den riktiga sommaren kommer eller så kanske själva sommaren blir sämre då våren har vart så bra :)
Igår lunchade vi med Denise på stan och det var roligt :) Idag bär det av till stan igen för lunch med Ida och Emma men funderar på att äta hemma ist och bara gå ner och fika lite och snacka skit med dom ist. Måste ju tänka på ekonomin och spara mig till Ullared på fredag :)
Igår efter Rikard hade slutat så åkte vi ut till Vilsta och myste där under kvällen och Ebba fick pröva sin gunga och hon tyckte det var jätte roligt. Trodde hon skulle bli rädd då hon brukar bli det när det kommer nya konstiga saker men hon skrattade och utforskade gungan och tyckte det var roligt :)
Idag skulle det tydligen vara jätte varmt så efter jag träffat tjejerna så håller jag nog mig ute och solar lite och leker med Ebba kanske tar en lång promenad tills Rikard slutar vid tre tiden så är ute och njuter av det fian vädret :)
Ebba är uppe i 120 den här morgonen och leker och pratar och skriker hela tiden haha så hon kommer nog somna gott snart till sin förmiddagslur.
Inatt sov hon i sin säng hela natten och vaknade bara halv ett inatt och ville äta sen halv sex imorse. Men hon somnade faktist om då så vi gick inte upp fören vid halv åtta när Rikard sa hej då och skulle till jobbet :)

jjyt
ujuty
utyu6yrt

Snart bär det av till Ullared :)

Guud så vi har längtat och nu är äntligen den veckan här :) På Fredag så packar vi in oss i bilarna och åker till Ullared och shoppas loss. Det ska bli så kul :)
Nu är Ebba precis somnat, tog ett tag och mycket gnäll men efter ca 15 min så somnade hon själv i sin säng :) Det går frammåt och Rikard har även lyckats lagt henne två dagar i rad nu utan att hon har gallskrikit :) Känns jätte bra och jag hoppas det fortsätter så!
igår var vi på ko släppet i wontorp, jätte kul och vi som aldrig vart på det, men får se till att åka varje år med Ebba nu :) Morbror Pontus var också med och han tyckte det va roligt och han fick även en ansiktsmålning :) Sötnosen.
Tyvär så hade jag inte kameran med mig utan bara videokameran så de blir inga bilder från dagen!
Får se vad dagen erbjuder, ett måste är ju iaf en lång promenad i den härliga vädret :)
Ha en bra dag!

hdff

Härliga fredag!

Redan fredag och bara en vecka kvar till Ullared, nästa fredag sitter vi redan i bilen på väg dit :)
Natt var väl sådär och kvällen var ännu värre igår. tror Ebba hade riktig magknip igår och var så ledsen men efter ett inatt så kunde hon äntligen sova utan att vakna och då hade vi hållt på sen sju på kvällen! Men det känns bra att hon mådde bättre nu på morgonen och det har inte vart någe gnäll alls. Märks att hon har sovit dåligt inatt då hon vart trött väldigt tidigt idag och somnade på två röda när jag la henne i sin säng. Så nu ligger hon och Rikard och sover. Rikard passar på att sova ut lite då han ska jobba hela natten :) På söndag är han ledig en HEL dag woho! Då ska vi åka och titta på ko släppet :)

Idag blir det nog en sväng till slagstaglass!

Bilder från imorse när Ebba hade ätit gröt och åt din majskrok :)
dsf

ddjhg

Onsdag!

Godmorgon!
i tre nätter nu så har vi bökat med Ebba. Om vi lägger henne i spjälsängen så vaknar hon upp till fem gånger per natt och om vi lägger henne i våran säng så sover hon som en stock hela natten och vill inte ens äta på natten.
What to do?! Jag vill ju inte att hon ska vänja sig vid att sova i våran säng men samtidigt så orkar jag inte hålla på och böka med henne varje natt! Det är så skönt att hon sover hela natten. Och hon har ju aldrig fått sovit i våran säng förrut! Enda gången som sov i vår säng var dom fyra första nätterna när hon var nyfödd sen dess har hon sovit i sin spjälsäng. Förstår inte vad det kan vara som gör att hon inte vill sova där längre.
Är det någon som har vart med om liknande eller kan ge något tips? :)
Och det är även så att Rikard duger inte heller till att få Ebba lugn när hon vaknar och är ledsen och han kan även inte lägga henne. Utan det är bara jag som kan söva henne och lugna ner henne :/ Tycker det är jätte synd!
Så idag så ska jag hälsa på min vän Sanna som fick en Anton för några dagar sen och då tänkte vi att jag åker dit själv så får Ebba och Rikard ha en stund för sig själva!
Snart bär det av till ullared också och gud som jag längtar. Har skrivit en lång inköpslista och mycket utav det är ju till Namncermonin och det är ju inte alls långt kvar till det heller kom jag på igår och vart helt plötsligt jätte nervös och stressad!
Det känns ju som att allt är kvar att fixa.
Det ska bakas pajer och göras sallader och efterätter och allt ska ju också inhandlas till det.
Sen ska ju mycket utav det handlas på Ullared som alla dekorationer till borden och ska även ha lite till själv festlokalen!
Gud vad jag längtar tills man får sätta igång med allt. Måste även inhandla klänning till både mig och Ebba. Shiit vad ska man ha på sig. Har ju faktist hittat en jätte fin på H&M men har inte prövat den så kanske ska gå ner och göra det annars måste letandet fortsätta.
Nu ska jag ta och busa lite Ebba
Ha en bra dag :)

RSS 2.0