Avslutning på öppna!

Idag så var jag och Ebba hemma och slappade ett tag sen så traskade vi ner till stan och tittade lite, hittade även en klänning jag inhandlade :)
Nu ska vi försöka lägga Ebba då hon har vart trött och gnällig i en halvtimme men kommer inte riktigt till ro, någon som har tips eller kan berätta hur ni gör med era barn så dom kommer till ro inför läggdags? :)
Sen tänkte vi äta jordgubbar och glass och bara mysa!
Imorgon så ska jag och Ebba till öppnaförskolan och ha sommar avslutning. Ska dit med mamma och Pontus :)
Sen är det midsommar och den ska firas ute i Vilsta hos Rikards föräldrar och några från hans släkt, det längtar vi till :)
Nu ska jag försöka med lilla Ebba :)
God natt och ha en bra kväll :)

Lekhage?!

Dagen började sex idag ist för fem och jag kände mig faktist jätte utvilad så nu sitter Ebba och leker och jag springer imellan :)
Idag händer det nog inte så mycket, hade tänkt att fixa lite här hemma, kanske rensa förrådet och gå upp med saker på vinden men det visar sig hur det går med Ebba :)
Har funderat ett tag nu på att kanske köpa en lekhage till henne som man kan ha vid tillfällen då jag verkligen inte vill att hon kryper fram till allt hon inte får!
Jag behöver bara gå på toa så har hon redan försvunnit och hittat något som inte är allt för bra att leka med. Har gjort så barnsäkert jag bara kan här hemma men som alltid så kan man ju inte göra ALLT säkert!
Har någon annan funderat på det eller har en sådan och kan ge lite respons? :)

                                                                         safdd

Usch vad jag inte tycke om att vara hemma ...

Usch vad jag inte tycke om att vara hemma själv när det åskar och blixtar såhär, tittade ut genom fönstret och blixten verkligen bländade mig och jordens buller kom samtidigt. Så nu har jag stängt av allting. Känns som det var väldigt nära så vågar inte chansa :) nu vill jag att Rikard kommer hem!


Mat

Heeej Dace, nu kommer det lite recept som är från 5 månader och uppåt så det ska passa din dotter perfekt :)



Grytbitar av kalvkött putsas och skärs i småbitar (kokas mört med lagerblad)
 Broccoli kokas
Palsternacka o morot kokas
Potatis kokas
Köttfärs av nöt steks utan salt i smör normalsaltat.

Kör en kalv och en köttfärsblandning till pure med grönsakerna.
Krydda med t ex fransk örtblandning, persilja, vitlökspulver och lökpulver.



Lax & potatis puré med dill
300g lax
200g ärtor
4-5 potatisar (stora)
halvt paket dill
2-3msk olja/smör



Grötrecept.

Några matskedar linfrö
Några matskedar psylliumfrö
4 dl havreflingor
2 dl rågflingor
1 dl majs- eller vetemjöl

Kör frön och flingor separat i mixer tills du fått en konsistens typ fullkornsmjöl.

Blanda allihopa och spara i en fin glasburk på hyllan med en glad etikett med barnets namn eller Mammas gröt på! (Eller pappas såklart)

Att koka gröten: koka upp knappt 1/2 dl av grötpulvret i ca 1 och 1/2 dl vatten. Vispa om ordentligt i början. När vattnet kokar, sänk värmen till lägsta och låt gröten stå och svälla en liten stund. 


fruktpure

blanda olika frukter tex banan,hallon, blåbär,mango. 
och en klick turkisk yoghurt 
mixa 

 

Tidiga mornar och regn!

Godmorgon!

Ebba vaknade fem imorse, SUCK! Låg i sängen till kl sex och då gick Rikard upp, stackaren han skulle ju jobba och kunde ju inte sova för att hon vaknade och satt och lekte. Jag vägrade dock gå upp jag är verkligen inte sååå morgon pigg. Så jag satte på tv:en sen fick hon sitta och leka breve mig :) Strax efter kl sju gick vi upp då var det dax för frukost, och Ebba gluffsade i sig en hel portion plus en halv burk hemmagjord fruktpure :)
Nu ligger tärnan och sover och när hon har vaknat så ska vi iväg till syster/moster och fika :)
Jag är ju dock för pigg för att sova med henne då jag svepte en jäkla massa kaffe till frukost, så jag tar nog en tupplur med henne senare på dagen :)
Nu ska jag ta och packa skötväskan!
Ha en bra dag :)


     
                                                      NI ÄR MITT ALLT OCH LÅT DET FÖRBLI SÅ   ♥

                       fdfhd

Barnmat!

Godmorgon härliga dag!
Dagen började runt halv sex då vaknade jag till och ser Ebba sitter och leker men klev inte upp förens kvart över, då hade hon tröttnat och ville äta frukost :)
Idag har hon för första gången börjat krypa som man ska göra :) Med andra ord så ålar hon inte sig längre utan stora och hörljudda krypsteg tar hon :)
Jag har städat som en galning och bestämt mig för att hemmet ska skina och glänsa innan kl fyra idag för efter det så är det min tur att vila :)
Har även suttit och letat en jäkla massa recept till Ebba så efter lunchen tänkte Ebba och jag gå till Willys och handla sen ska jag ställa mig i köket och göra lite olika rätter :) Ska bli intressant och se hur det kommer gå!
Är ni intresserade av recepten så hör av er så kan jag göra några inlägg med dom jag har gjort och vad vi tyckte om dom :)

Ha en bra dag alla för det ska vi ha :)

Ebbas namngivningscermoni 4/6

Nu kommer det en berättelse om Ebbas dag :)
Dagen var PERFEKT och jag skulle verkligen vilja göra det tusen gånger om :)
Tänkte börja med att berätta varför vi just valde namngivningscermoni ist för dop.
Både Rikard och jag är döpta men meningen med dop tycker vi är att man får sitt namn och förblir då kristen. Vi har ingenting med kristendom att göra och jag tycker personligen att dop är ganska tråkiga och alla dop är nästan likadana förutom att barnen får olika namn så varför inte bryta traditionen och ha nått som är lite roligare och personligare, en namngivningscermoni :)
Jag tyckte vi gjorde ett super duper bra val :)
Nu kommer det bilder!

                   fsdg
                              Gästerna börjar komma och det bjuds på välkommsdrink i hettan
                  f
                                                                          egen gjord buffemat 
                 iutyu

                                                                Ebbas morfar och farfar 
                sdfgtt

                                                  Dom som gjorde dagen ännu bättre, otroligt duktiga :) 
               hgj
                                      Jag berättade varför Ebba har fått sitt namn och vad hon ska heta 
              gfdhg
                                         Gudmor Therese fick sätta ett halsband med bokstaven E 
              gsg
                                                Gudfar Fredrik fick sätta på henne blomsterkransen 
              hdvsg
                                                            Farfar Benny höll ett jätte fint tal :)
             fdfhd
                                          Glada och stolta föräldrar till Ebba sofia elisabeth ljungkvist

Mer bilder finns på facebook, bara att ta en titt :)

Vilken natt och morgon!

Igår kväll så bestämde vi oss för att sänka Ebbas spjälsäng då hon har blivit väldigt duktig på att sätta sig upp ohc tar tag i kanten så det är väl bara en tidsfråga innan hon reser sig upp och det värsta vore ju om hon gjorde det och man inte riktigt är med och ser och hon ramlar över så den chansen vågade vi inte ta eller vänta på. Hon somnade vid halv åtta när hon fick sin välling och vaknade vid tolv och var jätte ledsen. Vi orkade inte bråka med henne då utan la henne i våran säng mellan oss. Hon sov som en stock. Kl tre vaknar jag utav att jag har fruktansvärt ont i magen och springer på toa fem gånger och somnar inte om fören strax efter fyra. Halv sex vaknar hjärtat igen och är ju självklart hungrig då hon inte ätit något nattmål så hon får sin vällingflaska då ist i hopp om att hon kanske somnar om igen. Men icke! Hon sätter sig upp och leker men med vad?! det vet jag inte men tanke på att det inte fanns en enda leksak eller grej i våran säng :) Efter ett tag så känner jag att hon lutar sig mot mitt ben och då ser jag ju att hon håller på och somnar så jag lägger henne mellan oss igen och hon somnar. Då var kl sju och jag kunde såklart inte somna om eftersom jag hade legat och lyssnat på henne i en timme :) Nu sover både hon och Rikard och jag har redan hunnit svepa på koppar kaffe :)
Dagens planer är väl att åka till Vilsta marknad bara för att ha något att göra och om vädret tillåter :)
Nu ska jag nog fylla på kaffet och titta lite på tv :)
Kan det va så att ebba vaknade och va så ledsen för att vi sänkte sängen?!

Svensk sommar

Är äntligen här, regn sol regn sol regn och åter igen sol! Inget jag har sett fram emot då man känner sig så jävla inlåst när det regnar. Kan ju inte bli blöt i onödan ;)
Idag så har vi bara myst inne och hört hur det smattrat på rutorna hela dagen. Pappa var här vid lunch och vi åt ihop och sen drog jag Rikard och Ebba och handlade lite så vi klarar oss fram till lön :) Nu på kvällen vart det hemmagjord pizza,mumma! Och nu så försöker Rikard söva Ebba som verkar gå på tredje varvet just nu så jag hoppas det går bättre snart :)
Bilderna från Ebbas stora dag har jag tyvärr inte fått än men förhoppningsvis så får jag alla imorgon och då kommer det bli ett dunder stort inlägg om henne stora dag :)
Operation i måndags och det gick gallant med gallan men usch så man mår efteråt. Nu vill jag bara att alla sår ska läka så man känner sig 110% på topp igen, just nu är det lite halvdant då stygnen skaver och stretar hela tiden men jag antar att det är ett bra tecken på läkning :)
Nu ska jag mysa ner mig i soffan och hoppas på att lilla Ebbzon somnar snart så jag och Rikard kan ha lite fredagsmys :)


                                tyfhuy
                                        En liten smygtitt på en utav bilderna på min fina dotter lördagen den 4 Juni :)

Jag är väldigt dålig på att hålla det jag ...

Jag är väldigt dålig på att hålla det jag säger. Det har vart så mycket hela veckan så jag har tyvärr inte hunnit blogga. Men tänkte vänta tills bilderna kommer från lördagen så gör jag ett megastort inlägg :) nu sitter vi i bilen på väg till Katrineholm, idag är dagen jag har längtat efter men samtidigt hatar. Jag ska opereras för första gången i mitt liv och jag är så nervös. Känns skönt att ha min livsvän Rikard med :) min fina dotter fick sova hos farmor och farfar inatt, saknar henne jätte mycket :) ha en bra dag :)


Början på helgen!

Idag har vi vart och plockat en jäkla massa björk som vi ska ha till på lördag, och även massor med blommor. Så nu står allting i vatten vid lokalen och jag hoppas det håller sig till på Lördag :) Var faktist ganska roande att gå och plocka blommor idag :) Ebba var kvar med farmor och lekte. Hon har blivit nästan helt frisk från att vara jätte sjuk på bara en natt och det känns jätte skönt att det gick över så fort! Hade ju inte vart kul om hon va som igår på Lördag, nästan gränsfall så man skulle ställa in då! Men inatt vaknade hon bara en gång och var hungrig sen sov hon som ens stock hela natten och idag har hon vart jätte pigg och bara lite snorig. Så jag hoppas det fortsätter på rätt väg nu så det inte kommer tillbaka!
Imorgon bitti drar vi igång tidigt med att lämna Ebba hos sin farmor och farfar igen och sen åker vi och stor handlar till lördagen. Fixar och donar lite här hemma och sen på eftermiddagen så åker vi till Vilsta och börjar ställa iordning alla bord och börjar dekorera lite :) Svärföräldrarna skulle även bjuda på grillat på kvällen :) Och på lördagen drar det igång! Och jag tror det kommer bli en sjukt bra dag och jag verkligen längtar till Lördag kväll då man kan ligga nöjd och glad i sängen och bara tänka tillbaka på dagen :) Så nu håller vi tummarna för att det går som planerat!
Nu ska jag ta hand om min lilla skrutt som håller på och brottas med en liten pappkartong.
God kväll allihoppa :)
Kommer ju självklar lägga upp bilder och upptadera om hur lördagen varit :)

Sjukling och ny tatuerad!

Usch vilken hemsk natt det har vart! Ebba är så snorig och slemmig och har vaknat flera gånger inatt utav att det är för mycket snor så hon knappt kan andas in! Sprayen har jag vart haft i handen hela natten och Ebba på min arm :) Inte så mysigt att hon har snorat ner hela mig under natten men vad gör man inte för hjärtegullet. Vart en tidig morgon och Ebba fick jag väcka innan vi skulle gå :) Hon var inte speciellt morgonpigg! Stack iväg och tatuerade mig, det tog fem minuter sen hem igen :) Tänkte faktist inte gå ut något mer nu med Ebba, det är bättre att hon får vara hemma och ta det lugnt och bli frisk! Är hon sjuk på lördag så går jag under! 

                                                                     regfds

RSS 2.0