-

Sitter nu och dricker mitt morgonkaffe medans jag hör Ebba ligger i sängen och pratar för fulla muggar breve sin pappa som ligger och sover :) Ska snart väcka R och be han ge lite mat till lillan.
I tordags så var finaste Frida och Viggo här det var verkligen jätte trevligt och roligt att få träffa dom igen. Och Viggo växer i samma takt med Ebba det vill säga väldigt mycket och fort :) Dom var ett riktigt fint par när dom satt breve varandra i soffan :)
Igår så tog vi chansen att få några timmars barnledigt för att gå ner till pubben och umgås. Rikards föräldrar och Fredrik kom hit vid fem och vi käkade mat och hade det trevligt sen drog vi ner till pubben och umgicks med halva min galna släckt medans Ebba var hemma här med sin farmor och farfar. Det var riktigt roligt och det var väldigt behövligt kände jag. Traskade hem igen vid halv tio och myste med Ebba :)
Idag så blir det nog lugnt, Rikard började jobba kl sex ikväll och kör till fyra imorgon bitti så vi ska väl se till att bara slappa så han hinner sova en sväng innan han börjar :)

gfh

Helomvändning

Snacka om att lilla tösen gjorde en helomvändning från gårdagen. Igår sov hon knappt någonting och idag har hon sovit nästan HELA dagen förrutom en stund imorse då när hon tvingade upp mig kl sju sen somnade hon väl om runt nio men efter det så har hon sovit. Kan ju kanske bero på att vi var ute och tog en långpromenad på förmiddagen, så det friska luften gjorde henne trött :)
Rikard var idag och bokade en tid för tatuering och jag tror den kommer bli grym. Sen gick vi vidare till sveaplan och käkade lunch :)
Idag vet jag inte riktigt vad jag ska göra blir väl bara att vara hemma och slappa. Ska ta coh plocka undan lite inför morgondagen då försäkringsbolaget kommer hit på hembesök för att täkna en försäkrinf åt Ebba. Låter ju lite skumt att dom ska komma hit för att göra det men men.
Har ju verkligen ingen lust att gå ut i den här kylan något mer idag men är lite sugen på att åka hem till mamma om hon orkar det efter jobbet, vi får se helt enkelt hur dagan blir :)

Varför just jag?!

Blir så irreterad och det enda jag kan skylla på är väl min kropp. Hade en jobbig graviditet men alla möjliga besvär från början till slut och jag kände sån stor lättnad att jag aldrig skulle behöva ha allt det där längre. Men nu har det ju dykt upp en annan sak som man oftast får efter en graviditet och det är ju gallstenen. Är så jävla trött på det så det finns inte. Men nu har jag iaf fått hem ett brev om en tid för ultraljud så ska dom titta hur mycket och stora stenar det finns där inne igentligen. På ett sätt så hoppas jag på att dom är jävligt stora och många så det slutar med en operation ganska snart så det försvinner. Annars så tänker jag begära annan smärtlindring mot det för den jag fick gjorde ju bara saken värre.
Nu har jag iaf klarat mig i fyra dagar och tre nätter, peppa peppa :)

Dagen har vart lugn men Ebba ahr ju inte vart på sitt bästa humör idag. Vart väldigt gnällig och knappt fått någon ro till att somna till under dagen utan det har bara blivit en tio minuters här och en kvart lite där. Men nu på kvällen har hon sovit som en stock så det är ju skönt att hon änrligen gav sig och somna in ordentligt :) Misstänker att det kan vara någon slags växaperiod så hoppas det går över snart.

Nu ska jag ta och bära in lilla fia lotta i sin säng och hoppas på att hon fortsätter sova där :)

Nu sitter jag ebba farmor och farfar i bil...

imag0274 (MMS)

Nu sitter jag ebba farmor och farfar i bilen på väg till vagnhärad för att fira lois som fyller tjugo idag :) ebba trivs så bra i sin bilstol och håller snart på att somna :)


Äntligen

Så tog jag arslet ur vagnen och besökte en läkare :) Jag hade ju faktist inte klarat en dag till med den där smärtan utan att veta var det va men det va som jag trodde, GALLSTEN! Jävligt kul.
Men har fått några tabletter nu för smärtan och sen ska jag tillbaka för att göra ett ultraljud så dom kan se hur illa det är. Men jag hoppas det inte är så farligt så att det kanske försvinner av sig själv inom en snar framtid.
Men nu är det skönt att ha fått det klart iaf för det har inte varit roligt dom här två månaderna när det har slagit till!

Idag så traskade jag och Ebba hem till min käre far vid tolv tiden, tittade lite snabbt på han nya lägenhet och det var jätte mysig sen tog vi raska steg hem till farmor och farfar. Jag tycker verkligen inte om att gå med pappa för han har lite svårt att förstå att hans ben är betydligt mycket längre än mina små stumpar. Så när han går i normaltakt så springer jag och ska vi snacka svettigt så skulle ni se mig när vi kom fram till f&f. Pappa tyckte jag var hopplös haha. Men jag kan faktist inte råför mina små ben ;)
Väl där efter att ha pustat ut ordentligt så bjöd dom på spaghetti och köttfärsås, riktigt jävla gott faktist :)
Massa prat och kaffe efter det sen traskade jag vidare till sveaplan och handlade lite att äta till kvällen då Ebba och jag har fredagsmys medans pappa Rikard jobbar, dock så var Ebba bara vaken en kortis. Hann mata henne, byta blöja och duscha henne sen tok somna hon igen så nu sitter jag här själv men jag är inte bitter för det :)
Tänkte mysa ner mig i soffan och kolla på let´s dance och bara vara för mig själv, det tycker jag låter bra :)
Tjing

Godmorgon

Natten har vart hyffsad bra, Ebba vaknade inte så många gånger det går bara bättre och bättre för varje gång. Hon åt vid halv åtta på kvällen och vi gick och la oss halv nio, sen trodde jag att hon skulle vakna vid elva tiden för då hade det gått tre timmar och så brukar det va, icke sa nicke halv ett vaknade jag och väckte Rikard och undrade om han hade matat henne utan att jag hade vaknat, men det hade han inte. Så hela fem timmar sov hon i sträck :) Som sagt det går frammåt :)

Idag så har jag ringt vårdcentralen och dom skulle ringa upp kl tio. Har ju under en längre tid trott att jag har haft nått problem med gallan. Men sökte aldrig vård för det hände bara någongång ibland och det kunde jag stå ut med men sen hoppades jag väl på att det aldrig skulle hända igen. Men nu har jag haft ont tre dagar i rad, dag som natt. Men det blir värre på nätterna så jag knappt kan sova så nu fick jag nog och det vore skönt om dom kunde skriva ut någon smärtlindring med tanke på att ipren eller alvedon inte hjälper.
så nu håller vi tummarna på att jag får komma dit idag :)
Tjing

Upptadering

Det ahr inte gått så bra för mig att blogga från mobilen, har gjort två inlägg men det har inte lyckats kommit med utan det står bara som rubrik på bloggen, sms inlägg?! Ska försöka klura ut vad jag gör för fel eller är det någon utav er som vet?

Idag har vi bara slappat :) Riktigt riktigt jävla skönt måste jag säga, gud vad dom är dagarna uppskattas. Har även passat på att tvätta lite det märks verkligen om jag inte har tvättat på tre dagar, har ju liksom inte haft tid till det för antinge  så har vi vart ute på vift eller så har det kommit folk hit och det är ju jätte kul tycker jag men ibland så måste man ha en dag för dig själv :)

Nu sitter vi och väntar på att Rikard ska komma hem så vi kan ha lite familjemys, men tanke på att han jobbar mycket så blir det aldrig riktigt att vi får ha myskvällar ihop med att äta gott och bara vara men det tänkte jag ordna ikväll för imorgon är han ledig och då behöver vi inte känna att vi måste lägga oss tidigt heller :)
Så jag har även planerat lite vad vi ska äta för gott ikväll och jag tror det kommer bli riktigt bra :)

Nu ska jag gå och mysa med min underbara dotter som sitter och snackar i sin babysiter :)

Nu har vi kommit hem från svärföräldrarna,...

Nu har vi kommit hem från svärföräldrarna, det var riktigt trevligt och riktigt gott att äta. Ebba sov dock nästan hela tiden när vi var där, hon hade ju hållt igång så mycket under dagen med att ligga och prata och skratta hela tiden så hon är väl helt slut min lilla sötnos :) Jag hoppas att denna natt blir lika lyckad som den natten som har vart, ebba sov fem timmar i sträck och det var så skönt men fick en chock när hon vaknade och jag tittade på klockan ;) Näe nu ska vi ta och sova, imorn ska vi besöka mina föräldrar först kommer pappa hit och sen åker vi hem till mamma senare på dagen. Natti :)


Har du äntligen förstått hur man bloggar f...

Har du äntligen förstått hur man bloggar från mobilen och tänker nog fortsätta med det :) just nu är Emma här och vi har haft bebis mys med ebba, så fort hon har åkt så ska vi dra oss hem till ebbas farmor och farfar och få lite mat de ska bli gott med tanke på att jag inte har ätit något idag och håller verkligen på att hungrar ihjäl men snart är jag mätt och go igen :) ha en bra helg


Helgen

Haft en väldigt bra helg med min familj, Rikard har vart ledig nästan hela helgen och det har vart riktigt skönt faktist. ibland är det skönt att ha han hemma igen ;)
I fredags så var vi hemma hos hans föräldrar och åt jätte god middag och spelade spel och hade det jätte trevligt. Rikard höll nästan på att åka på jobb då men tackade nej i sista sekunden så han kom på att det var ju ingen ledig dag han hade uten han hade ju tagit ut en utav sin tio pappadagar den dagen så då kanske det inte är så smart att hoppa in och jobba. I lördags så tog vi det bara lugnt på dagen sen kom Rikards kompis med flickvänn över för att se Ebba då vart det en massa kaffe och skit snack. Vid sex tiden som hans föräldrar då vi hade bestämt att vi skulle ta oss till pubben och umgås lite. Innan vi skulle dit så fick jag ett meddelande om att det hade krisat sig lite på Harrys och Annica undrade om jag kunde hoppa in, självklart ville jag det så jag tackade ja på en gång. Stack till pubben och snackade mer skit med svärförldrarna sen gjorde dom mig sällskap till jobbet :)
Kul att komma tillbacka och det var många glada leenden när dom fick se mig, synd bara att man var tvungen att vara otrevlig det första man va men det löser sig :)
kom hem strax efter ett på natten och då hade Rikard precis matat Ebba så hon låg så glad i sin säng och snackade i säkert en timme innan hon slocknade.
Igår så åkte vi och käkade på max, det var riktigt längesen och satt riktigt fint måste jag säga :) Sen drog vi vidare och hämtade upp mamma Egon och Pontus och körde vidare till Kjula för att hälsa på mormor och morfar. Morfar hade ju ännu inte sett lille Ebba så det var på tiden. Har vart riktigt pigg och glad så det var riktigt kul :)
Idag så blir det lite fix hemma och sen iväg och handla, imorgon kommer raraste Annica och hälsar på så det ser jag fram emot :)

tryhh

Mitt lilla hjärta

Igår så var Ebba jätte dålig i magen och jag tyckte så synd om henne för hon verkade även ha ont i magen, så den natten gnällde hon ganska mycket och på morgonen när jag bytte blöja så var hon knallröd i rumpan så förmodligen fick hon väl jätte ont när hon hade gjort i blöjan. Men den här natten var mycket bättre hon sov jätte bra och hon verkar ha blivit lite bättre i magen och salvan jag köpte på apoteket gjorde susen så nu är allting på bättringsvägar :)
Hon och vi har ju haft sån tur så hon har ju nästan aldrig haft ont i magen, det var ett litet tag i början när jag slutade amma och gav henne ersättning men det släppte efter någon dag och det är jätte skönt att vi inte har det problemet :)
Just nu ligger hon och sover som en stock och jag har hunnit med att städa badrummet och börjat tvätta. Hade tänkt att damsuga vardagsrummet och sen ska jag nog bara slappa och mysa med Ebba :)
Imorgon så hoppas jag att moster kusin och mamma kommer hit och hälsar på och umgås med oss, känner att jag behöver lite sällskap :)

fgh

Framtidsplaner

Har länge funderat på nu om jag ska ta och börja jobba några kvällar i veckan, enbart för att kunna få in lite mera pengar nu när man är mamma ledig. Jag tror inte det är någon dum ide, och Ebba kommer säkert inte lida utav det heller då hon förmodligen bara kommer sova när jag är borta och sen så ser vi till så att jag jobbar så Rikard är ledig och hemma med henne så kanske man slipper lämna bort henne. Ju mer jag tänker på det desto mer sugen blir jag på det :) Det som bekymmrar mig är väl försäkringskassan, att man måste hålla på och ändra det och krångla men jag hoppas att det inte är så svårt och bökigt.
Min andra fundering är om man ska köpa en ny vagn. Jag älskar den vagnen vi har men inte att dra den i snön utan den skulle jag kunna tänka mig att ha vår och sommar. Men eftersom den förmodligen kommer vara snö ett bra tag till så är jag sugen på att köpa en som är bättre nu i vinter. Men då ska man ju bara se till att hitta någon bra. Det får bli ett vilande moment så får vi se hur det blir med den saken :)

Just nu ligger lilla hjärtat och sover och R är på jobbet. Jag tänkte väl ta och plocka undan lite och fixa och dona som alltid. Fan det är ett jäkla mönster varje dag. Alltid lika tråkigt och nästan alltid samma saker man gör. Längtar till torsdagen så jag förhoppningsvis får lite besök :)

bhgf

.

ö.kljöjhk

fgh

jghj

Mitt lilla hjärtegull!

Jag förstår verkligen inte varför det inte går att ladda upp bilden på Ebbas fina gung barbapapa som hon fick i julklappa. Men här får ni lite andra bilder på sötnosen :)

RSS 2.0