Finaste gullungen

dasf
neftyjkhj

Vill även tacka världens finaste och underbaraste pojkvän som kom med en present till mig igår. En ny mobil :) Har pratat lite lätt om att jag vill köpa en ny och att det skulle vara en htc men har inte riktigt känt att det är prio ett just nu. Han är så otroligt söt :)

Ebba Sofia Elisabeth Ljungkvist

Det är namnet på våran kära dotter, jag är så otroligt glad och lycklig så det kan ju inte bli bättre.
Sofia har hon fått efter mig och mamma och Elisabeth har hon efter Rikards mamma och mormor. Och självklart så ska hon ju heta Ljungkvist för någon gång i framtiden så ska vi väl ändå gifta oss :)

Igår så blev hon en vecka gammal, jag kan inte förstå vart den veckan tog även. Det har gått riktigt snabbt och därför så känner jag att jag vill nog första landa i någon vecka till och bara ge min familj kärlek och mys. Så får man ta och träffa kompisarna efter det. Inte ens hela släkten har ju hunnit hit och sett henne heller så det får komma före :)

Hon är världens snällaste och sötaste det är inte mycket som bekymrar henne inte och det är så skönt och mysigt :)

dsgfh

Förlossningsberättelse :)

För er som är intresserade över hur det gick dagen Ebba kom så tänkte jag faktist försöka skriva ner allt jag kommer ihåg :)

Lördag den 13 så hade jag mensvärks smärta i magen hela dagen men jag kände att det var inte tillräckligt för att det skulle komma någon bebis just denna dag, men tog två alvedon och förskte mest bara vila.
Söndagen den 14 (farsdag) Vaknade på morgonen och smärtan hade blivit värre och det hade även kommit jätte mycket blodblandat slem (slemproppen) tog det lugnt i sängen. Runt nio tiden på morgonen så kände jag att jag började få svaga värkar och slemmet gav sig aldrig utan kom bara mer och mer. Jag låg ner och försökte bara ta det lugnt. Hade även pratat med förlossningen och hon tyckte bara att jag skulle stanna hemma och avvakta och se om det blev värre och det blev det. Började klocka värkarna då vid nio och först kom dom ca var tjugonde minut sen vart dom bara tätare och starkare. Så vid elva tolv ungefär så hade Rikard inte något tålamod kvar och slängde in mig i bilen och vi åkte iväg. Barnmorskan sa att självklart får vi kommer in och dom tittar hur det ser ut men att vi skulle vara förbereda på att kanske få åka hem igen.
Vi kommer in och först så får jag ligga så dom kan ta kurvan på mig och allting ser bra ut och jag tyckte inte själv att värkarna hade blivit tätare eller starkare så jag ställde in på att åka hem igen. Men då tittar dom hur öppen jag var och jag var öppen tre cm redan så vi fick inte åka hem utan blev inskrivna och fick ett rum. Hade ju inte käkat lunch så vi ett gick vi ner till och käka sen upp på rummet och ta sig igenom värkarna för då började dom bli mer intensiva. kl tre så gick vattnet och då förstod jag att nu börjar det på riktigt, och det gjorde det.
Fick börja med lustgasen för då kände jag att det gjorde riktigt ont och dom kom med kanske fem till tre min mellanrum. Kommer ej ihåg så mycket mellan det men förmodligen så låg jag bara och pustade mig igenom värkarna och jag vet att jag även råkade somna till mellan dom men hur jag lyckades med det vet jag inte :P
Runt halv sex ungefär så började krystvärkarna smyga sig på och det var inte så kul. Dom gjorde riktigt ont och var riktigt jobbiga att hantera. Men hade ju fortfarande lustgas och andas med men det hjälpe inte så jätte mycket. Och dom blev allt starkare och ´då kände jag att man bara ville ge upp men det går ju inte eftersom hon skulle ut :)
20:14 Flög hon ut som en kanonkula och vattnet bara spruta. Helt jävla sjuk känsla. Det går inte ens att förklara hur konstigt det var. Men jävlar va glada vi är. Det var verkligen värt all smärta för att få ut ett sånt underbart litet barn! Hon är fanstastisk :)
Allting gick jätte bra och var jätte bra efter hon kom ut och vi bestämde oss för att åka hem på måndag eftermiddag och det var riktigt skönt att få komma hem :)

Nu måste jag tyvär gå och ta hand om lilltösen jag skriver mera sen :)

Övertid

Imorgon söndag är det Fars- dag och inte bara det utan jag har även gått en HEL vecka övertid utan att det har hänt något. Helt sjukt vad tiden går fort och just nu så känns det verkligen som att den kommer stanna där inne för evigt, men just nu vill jag inget annat att den kommer ut till oss :) Har känt av molande värk hela dagen, på förmidagen/lunchen så var den ganska stark så jag tog två alvedon och efter nån timme vart det lite svagare sen har det vart så sen dess, vill verkligen inte tro att den kommer nu för jag kommer bara bli så besviken om det itne händer nått mer men man kan ju  inget annat än hoppas :) Kanske kommer på farsdag det vore ju lite kul. Har faktist köpt en farsdag present och Rikard även fast han inte riktigt är pappa än så är han ju ändå det, jag hoppas han blir nöjd :)

På tisdag ska vi till barnmorskan igen om inget har hänt och då kommer hon även boka in en tid för igångsättning och jag vill verkligen inte det :( Jag vill att det ska starta av sig själv så man får den upplevelsen. Jag vill inte att det ska vara planerat. Så nu håller vi tummarna för att den kommer innan :)

xfgb

KOM UT NUUUUU! :)

Magen

Finaste Ida och Emma var här idag på fika och det blev även en hel del fotografering av magen.
Ni får ett litet smakprov på en bild så lägger jag ut resten imorn :)

yte

Den hopplösa väntan och längtan

Jaha då var det bara fyra dagar kvar till det beräknade datumet men jag har helt ställt in mig på att iaf gå en vecka över tiden. Men det är ju så otroooligt jobbigt att och segt att vänta och aldrig veta när det händer. Men det är bara att bita i det sura och tänka att all den här väntan gör att något fint kommer ut till oss :)

Idag har jag vart på stan med kära kusin, jag avstår helst från att gå just nu för jag får så fruktansvärt ont av foglossningen men jag offrade denna dag till det så nu blir det soffligg resten av kvällen och jag ser inte fram emot att sova för då känns det som mest. Men vad gör man inte för att träffa fina kusin och kanske hoppas på att gåendet på stan kanske sätter igång det hela :)

Imorn blir det finbesök gånger två :) Först på dan kommer kära Morris som det var hundra år sen jag träffade och senare på eftermiddagen kommer finaste Ida och snackar skit! Skönt att man har vänner som förstår och gärna kommer hem hit så jag får en vilodag imorn och kanske slipper få så ont :)

en bild på hur jag ser ut för tillfället, jag kan ju inte påstå att jag känner mig eller ser så stor ut som jag hade förväntat mig när man blir höggravid men lillen mår bra :)

dgf

RSS 2.0