Julhelgen

Jahapp då var julen över, och det är riktigt skönt. Nu kan man luta sig tillbaka och behöver inte tänka på massa klappar och främmande.
Det har vart en riktig mysig första jul med våran alldeles egna lilla familj :) Ebba har fått jätte mycket fina julklappar och vi har ätit gått och haft det mysigt med släkten.
Glömde dock att ta kort på Ebbas första julafton. Hade ju faktist vart lite kul att haft men snurrig som man är så hade jag helt enkelt för mycket att tänka på den dagen.
Först var vi hemma hos oss, hade bjudit över mamma med familj och Rikards föräldrar vi åt jul lunch och tittade på kalle anka och öppna alla miljader julklappar, jag trodde aldrig det skulle ta slut. Sen kom storasyster och vi slappade lite innan vi gjorde oss iordning för nästa julfirande ihop med släkten på pappas sida. drog dit vid sex tiden och samma visa där sen kom vi hem runt halv tolv. Mycket trevligt.
Juldagen så vakande jag runt sju tiden utav att Ebba skrek och var hungrig Rikard skulle precis gå upp och värma hennes mat när Tesen kom in och sa att hon kunde ta henne. Självklart fick hon det, sen vaknade jag vid nio igen och då var Tesen på väg ut med Ebba och Frank (hunden) och skulle ta en promenad. Så vi fick en riktig sovmorgon och det var guld värt tack vare min kära systeryster!

I söndags så vart jag sjuk, så jävla typiskt. Kände mig allt hängigare under dagen och vid fyra tiden så var det bara sängen som gällde sen låg jag i feber och förkylning till idag ungefär. Började känna mig bättre redan igår kväll och idag mår jag ganska bra men ska ta det lugnt ändå.
Idag hade vi tid på hörcentralen så dom inte lyckades få egenom hennes prov på BB pågrund utav för mycket fortstervatten i öronen men dom lyckades även inte den här gången och nu berodde det på att hon hade för trånga hörselgångar och vax som täppte till dom små gångarna och vi får komma tillbaka om några veckor igen.suck!
Sen traskade vi ner till stan och shoppade loss. Vart en hel del kläder till både mig Rikard och Ebba så det var kul att alla hittade så mycket :)

Tänkte ju att jag skulle lägga upp bilden på julklappen som Ebba fick av sin mormor och morfar men det funkar ju inte :( Får pröva lite senare igen!

Ha en bra dag!


Liten blir Stor

Var verkligen tvunga att ta oss ut i kylan idag för ett besök på BVC. Hon har blivit såå stor våran tjej.
Sist vägde hon 4375 och det var för en och en halv vecka sen och nu väger hon 4880. Snart över fem kilo :)
Nästa besök är inte förrens 13 Januari och då är det läkaren som ska titta på henne och bara se så allt är bra :)

Vi älskar dig finaste gullunge!

mbv

Veckan

Efter en tuff vecka själv med Ebba för första gången då Rikard har börjat jobba och jag har fått tagit hand om lilla prinsessan dag och natt så var jag ganska slut igår, det tar verkligen på krafterna att inte få sömnen man är van vid. Igår så jobbade Rikard dag och idag så börjar han inte förens sex ikväll så han erbjöd sig att ta första matningen inatt. I vanliga fall så brukar hon äta vid tio elva och somna då efter lite bök och grin och sen vaknar hon vid ett två och vill ha mat och somnar sen om och sen vaknar hon vid fyra fem igen och vill ha mat. Men Rikard och jag hade riktigt tur inatt, hon vaknade inte förens tre första gången och ville ha mat och då var det ju Rikards tur och nästa gång hon vaknade var kl sex och då var det min tur. Så en HEL natt fick jag sova. Fy fan va skönt det var och det behövde jag verkligen :)

Tack Ebba och Rikard :)

tr

Förändringen

Tänk er att man går hela nio månader gravid med massa besvär och en mage som är stor och klumpig och bara ivägen den sista tiden. Mina största besvär under graviditeten var foglossning som även klämde ischias nerven så jag knappt kunde gå, det kom väldigt tidigt! Illamående i stort sett hela graviditeten den sista månaden var lugn. Halsbränna som hette duga fick ta en tablett varje dag för att jag inte skulle känna av något och så fort jag inte hade tagit den på samma tid som jag gjorde dan innan så kom det som en smäll i ansiktet.
I stort sett hela grvaiditeten så bråkade jag med det här. Det var riktigt jobbig och jag ville inget annat än att det skulle gå över.
Det som är det sjukaste är att måndagen den 15 november (dan efter Ebba föddes) Så kände jag inte av NÅGONTING av det här. Är det inte lite sjukt hur kroppen fungerar?!

Nio månader av skit och utav det så får man världens finaste Ebba som jag inte ångrar en sekund och nu efteråt var det helt klart värt allting :)

dsf

Tiden bara försvinner

Allting bara flyger förbi mig känns det som, snart är lilla Ebba en månad redan och jag hinner knappt med.
Jag vet att jag även lovat flera utav mina vänner att träffas så dom får se de lilla underverket. Men är det inte de ena så är det de andra som man ska hinna med om dagarna. Jag ger all min energi och ork till lilla hjärtat så jag knappt får någon kvar och innan jag ens hunnit blinka så har det blivit kväll och jag har inte hunnit hört av mig till någon för en träff inte ens tänkt tanken. Känns så fel men ändå så rätt för just nu vill jag inget annat än bara umgås med min familj själva i lugn och ro. Men jag ska försöka klämma in framöver och ta mig ut och umgås lite :)

Idag ska vi till bvc igen för vägning. Sist hade hon gått upp från 3615 till 4025 så det ska bli intressant att vad hon väger nu :) Allting går ju så bra med matningen så det ska ju inte vara några problem. Nu ligger hon och sover så sött efter att ha vart vaken ett tag och umgåts och mysit med sin mamma :)
Rikard ligger fortfarande och sover, han tycker nog även synd om sig själv för att han är så trött men det var han själv som erbjöds sig att ta henne själv inatt men sen låg han ju även och spelade hela natten när han igentligen skulle ha passat på att sova, så det är inte så konstigt. Men ska väl låta han sova ett tag till sen måste vi börja göra oss iordning för bvc besöket :)

sgsdf

<3

RSS 2.0