I väntans tider.

Den som väntar på något gott väntar aldrig för länge brukar dom väl säga :) och det är ju kanske sant. Nu har vi väntat i 9 Månader på vårat kära barn och det har vart en väldigt lång och jobbig tid. Men den har även vart bra. Att vara gravid har inte alltid vart det lättaste eller roligaste men det har också vart otroligt mysigt att få ha kännt den lilla gnodden i magen varje dag. Och snart är magen borta och ett helt nytt liv börjar för oss. Läskigt som bara den men jag är så förvåntansfull. Vi ska bilda familj. Vi kommer bli familjen Ljungkvist. Helst sjukt. Dom här nio månaderna har även gått väldigt fort för en sån stor förändring. Det är inte förens nu man verkligen fattar att den ska komma ut och leva livet ihop med oss. Men jag är såå glad så det finns inte ens ord som kan beskriva det.

Idag är Rikard på jobbet fram till 16 sen kommer han hem en sväng och vilar upp sig innan han går på sitt nattpass 22:30. Ibland är det så trist att vara själv utan honom. Jag är så nervös för att det ska dra igång på riktigt när han är på jobbet jag kommer få panik då! Men vi får hoppas på det bästa :) Ut ska den ju nån gång!


Höstigt värre

Idag har det vart en riktig piss höst dag. Regnat i stort sett hela dagen så man kan ju inget annat än bli deprimerad! Dagen började med huvudvärk, som tur var så hjälpe alvedonen jag tog det första jag gjorde. Sen snarrade jag och Rikard till en riktigt god lunch innan han stack till jobbet kl två. Precis innan han gick klev mamma innanför dörren och var kaffe sugen. Satt och babblade med henne ett tag innan hon tog sig hemmåt. Mycket trevligt! Satte mig och spelade ett tag, visste inte riktigt vad jag annars skulle göra då det fortfarande regnade ute. Ställde mig och gräddade pannkakor sen som blev otroligt goda, tur att inte rikard var hemma så jag gick alla för mig själv :)
Nu ska jag sätta mig framför tv:en och kolla på halv åtta hos mig. Går ju bara inte att missa nu när det är från Eskilstuna :)

Good night!

Vet varken ut eller in!

Det har fortfarande inte hänt så mycket mera :( Men det gör inget han/hon får komma ut när den är redo :) Igår hade jag iaf en fruktansvärd mensvärks smärta hela dagen och trodde nästan vi skulle få åka upp inatt men det avtog lite på kvällen sen sov jag som en stock inatt och idag känner jag ingenting. Så det är bara att fortsätta sitta och vänta :)
Upptäckte även att idag ÄNTLIGEN så har försäkringskassan kunnat betala ut mina pengar som jag skulle ha fått den 24 september. Dom är ju varken duktiga eller snabba. Skönt att man fått dom iaf. Nästa utbetalning från dom är ju om en vecka igen så jag hoppas verkligen det går något snabbare och bättre då :).

Rikard är på jobbet idag och jag tänkte ta och städa och plocka undan lite här hemma. Ska även snart börja med maten :)

Ha en bra dag allesammans!

Denna otroligt långa väntan.

Det har inte hänt något nytt utan vi fortsätter att vänta på att den lille ska komma ut till oss snart :) Jag längtar så otroligt mycket det är helt sjukt vad det jobbigt att längta så mycket! Men snart snart så är han eller hon här :)

Ikväll blir det kräfskiva med släkten, så jävla nice. Det är också nått jag har längtat efter. Att sitta med tjocka släkten och äta dom otroligt goda kräftorna.

Ha en bra dag allesammans :)

Slemmis?!!

Ikväll när jag gick på toa innan jag skulle lägga mig så upptäckte jag något som jag inte trodde skulle hända. Slemproppen har förmodligen lossnat, antingen bara en viss del eller hela. Lite svårt att veta när man aldrig vart med om det förrut :) men det innebär iaf att när den har lossnat så börjar livmodertappen göra sig redo för att öppna sig och det kan ta allt från flera veckor eller bara nån dag tills förlossningen. Jätte jobbigt när man inte kan ställa in sig på nått. Har verkligen ingen aning om när det kommer komma men nu är det ju iaf ytligare ett tecken på att det är på gång :) Rikard är på väg hem också han orkade inte sitta kvar där borta på hotel rummet och vara nervös och orolig så han ville komma hem. Och visst får han göra det även fast jag tror att det inte kommer hända nått varken inatt eller imorn men man ska ju aldrig säga aldrig :)

Näe nu ska jag ta och krypa ner i sängen igen och försöka sova
Natti Natti :)

Förvärkar

Fick en stor chock igår. Det var inte riktigt som jag hade tänkt mig.
igår så hade vi tid hos barnmorskan kl tre innan det så tog vi det bara lugnt här hemma för jag hade ont i magen som jag har haft nu lite till och från i några dagar. Men det har alltid kännts bättre när man har lagt sig ner och vilat så jag har ju inte tänkt mer på det. Åker iaf till barnmorskan och då har magknipen släppt, jätte skönt. Hon frågar hur det är och jag svarar Nja det är väl sådär har haft lite ont i magen idag. Hon vill då att jag ska förklara värken och det gör jag och det första hon säger är "det är dina förvärkar" Eeh jahaa men vadå så det är inte magknip utan det är förvärkar jag ska alltså föda inom en snart framtid. Shiit jag blev alldeles tårögd. Men som sagt det kan ju ta ett tag innan det kör igång på riktigt och det är väl lite beroende på hur jag aktiverar mig under dagarna också. Ligger jag bara som en dö sill på soffan så tror jag inte att det händer mycket utan då kommer dom nog avstanna men rör jag på mig så kanske det fortsätter och förlossningen drar igång snart :) Jag vill vänta tills torsdag kväll för då kommer Rikard hem igen men det är svårt att ta det lugnt och spec nu när man vet att det kan vara ganska nära. Men som sagt torsdag kväll då jävlar ska jag springa i trapporna :)

Jag återkommer om det blir någon förändring :)

Då var det dax..

Har ju nu bestämt att jag tänker jag ett försök till att hålla bloggen levande ett tag framöver. Och jag tänker fortsätta skriva om graviditeten även fast det inte är så långt kvar men tänker ju även fortsätta skriva om vardagen med ett litet barn...Så får vi se om det finns några intresserade själar som vill läsa :)

dfs

gkj

Nu är jag inne i vecka 36. Tiden går så sjukt fort snart är lillen här. Vi mår bra alla värden och allt ser jätte bra ut och nu börjar det kännas att det är tungt då jag har ont i ryggen i stort sett varje dag och foglossning. Men annars så överlever jag och vi längtar nått så sjukt mycket till den kommer.

Obeskrivlig känsla!

Läsarna får bestämma.

Har i några veckors tid nu suttit och övervägt om jag ska fortsätta med den här bloggen eller om jag ska lägga ner den helt. Har ju inte skrivit på ett tag och samtidigt så har jag inte fått en enda kommentar undet den långa perioden så det känns ju inte som att ni saknar att jag inte skriver.
Men ist för att ta beslutet själv så tänkte jag ge er en chans att lämna en kommentar om ni nu vill att jag fortsätter skriver. Låter det ta någon vecka till innan jag bestämt mig.

Kom gärna och lämna tips och förslag på hur jag kan göra bloggen bättre också :)

RSS 2.0