28 April

Jaha snart är även april månad slut och det börjar närma sig sommaren :) Fy fan va skönt!
Idag så träffade jag Emma en stund under lunchen, käkade ihop och hade det trevligt :) kom hem och sprang ner i tvättstugan för att se om det fanns någon tid idag. Och det gjorde det, hela fyra maskiner. Fast jag behöver nog bara två. Så det fördriver jag tiden med nu innan kl fyra för då ska jag hämta min kära cykel som hade fått punka. Så ajg lämnade in den i måndags och hoppas att den är fin och åkduglig nu :) håller vädret i sig och att det inte börjar regna så tar nog jag och Rikard och cyklar ut till hans föräldrar och dricker lite kaffe :)

Och här är lite om graviditeten :)

Min graviditet - BF Mån 1 nov 2010

Din graviditet startade Tis 26 jan 2010.
Din menscykel är ca 28 dagar
Du blev gravid ungefär Tis 9 feb 2010 (ägglossningen).

Du är på dag 93 av 280. (33,2%).

 
Du är i vecka 14.
Du har gått 13 fulla veckor och 1 full dag (v13+1).
Du är i 3:e kalendermånaden.
Du är i 4:e graviditetsmånaden (lunarmånaden).
Du är i trimester ett.
Beräknat förlossningsdatum Mån 1 nov 2010
Du har 187 dagar kvar till beräknad förlossning.

23 April

Hej alla fina!
Redan fredag idag och det är jätte fint väder :) Jag blev så glad när ajg vaknade imorse och såg att solen sken så jag passade på att ta en promenad. Riktigt skönt!
Nu har jag precis ätit frukost/lunch och väntar in pappa som ska komma runt två sen sticker vi och storhandlar. R har jobbat natt så han ligger och sover och vi behövde verkligen handla idag så då får pappa ställa upp :) Ska bli kul att ses då det var ett bra tag sen vi sågs :)
Ikväll blir det även jobb 20:00-02:00 på O´learys i entren. Skönt att få vila benet lite men samtidigt så tycker jag inte om att sitta eller stå still så länge, men det får väl funka för ikväll ;)

Lite om graviditeten som vanligt :)
Har nu gått 12 fullgågna veckor och är inne på vecka 13 och på måndag sticker jag in i vecka 14. Just nu händer det faktist inte så värst mycket. Dom här veckorna brukar kallas spöveckor för alla symptomer försvinner oftast och man känner sig inte spec gravid. Och det kan jag hålla med om faktist. En utav gånger jag verkligen inser att jag är det är när jag går förbi spegeln och ser kulan ;) Men det är kul. Nu kan jag även känna livmodern ovanför blygbenet. Och redan i vecka 12 så reagerar fostret på rörelse från oss så vi försöker klappa på den varje dag haha konstigt det låter. Men det känns iaf jätte bra allting och vi är fortfarande lyckligaste i världen :)

fadas

Såhär ser det ut just nu, och som ni kanske ser så är den inte så stor att den gör jordens gravidmage men det är på gång :)

12 April

Det har vart en liten omtumlande helg. Jobbade i Fredags och det var helt galet, Hoffmaestro som livade och härjade upp hela Harrys. Riktigt grymt faktist. Det är ju bara synd att garderoben inte ska funka och man har typ panik hela kvällen och sliter arslet av sig. Var riktigt svettig där ett tag. Men det löste sig som alltid och efter kvällen så kändes det bra och vi gjorde ett fruktansvärt bra jobb :)
I lördags så skulle jag jobba, jag var helt inställd på det. Mamma ringer en timme innan jag börjar och säger att morfar är på väg in till akuten IGEN. Han hade krampat ihop på toan. Jag hade haft en lite känslomässig dag utöver det och när jag fick höra det sprack allting. Jag kunde inte sluta gråta. Jag försöka för jag skulle ju faktist till jobbet. Men vi insåg att det kanske är lika bra att jag stannar hemma och vaktar telefonen ist. Så efter ett tag kunde jag lugna ner mig och fick efter någon timme besked om att allt var stabilt igen. Nått så otroligt skönt! Hade ju aldrig kunnat jobba, helt söndergråten och förstörd. Och det fanns även risk för att vi var tvugna att åka upp ifall det var illa. Men allt löste sig och och det är obeskrivligt skönt. Jag vill ju att han ska få träffa sitt första barnbarns barn och hoppas han verkligen klarar det :)
Igår hade vi en hel dag ute hos Ida och Micke. Riktigt skönt att vara ute i det fina vädret. Höll på i trädgården hela förmiddagen sen käkade vi lunch där sen stack vi alla till slagstaglass, riktigt gott :)

Imorn så ska vill till första besöket på hos BM, är lite nervös men det ska ändå bli skönt att prata med någon som vet och kan. Rikard är ju inte så jätte mycket till hjälp, även fast han alltid lyssnar och försöker svara men jag vet få riktig korrekta svar utav någon som verkligen kan. Så då får vi se vad som händer och sker.

Nu ska jag ta och hoppa in i duschen och slänga mig framför tv:en och invänta R som jobbar kväll :)
Ha det bra!


6 April

Hej igen :)
Dagarna och veckorna bara rusar iväg.
Allt känns hyffsat bra nu, illamåendet har börjat avtagit, tack och lov :) Är en riktig pest att må illa hela tiden faktist. Man får liksom inte så mycket gjort då! Tröttheten sitter kvar och känslan utav att det växer känns som bara tusan! har ju gått in i vecka tio nu och nu är det bara två veckor kvar till den osäkra perioden är över! för er som inte vet så minskar risken för missfall och vecka tolv. Men det är inte inget man kan orsaka själv oftast utan missfall uppstår för att fostret utvecklas fel och är sjukt och då stöter kroppen bort det ist för att man ska få ett sjukt barn och graviditeten kanske inte utvecklas som en normal graviditet! Så två veckor kvar sen kan man känna lite trygghet :) Det känns helt sjukt att det gått så fort. det känns som att jag nyss fick reda på det men då var jag ju bara i vecka 1-2 så det var ju precis i början. Än så länge har ju allt gått bra efter alla omständigheter.
jag väntar ett tag till med att köpa nya behåar då brösten växer så det knakar. Så det blir att använda topp eller någon slags sportbehå tills jag köper en riktigt stödbehå. Kläder tänker jag också avvakta med. Har redan gått upp två kilo och det kommer ju även där blir mer. Har ju hyffsat många tunikor och klänningar och dom passar ju fortfarande, det är ju bara jeans och t-shirts som inte riktigt passar! Nu är det ju magen i stort sett en bulldeg men man har börjat känna att livmodern sticker ut under den där degen.
Känslan man har i nederdelen av magen är obeskrivlig, känns riktigt skumt. känns nästan lite som mens värk men det är bara för att livmodern växer jätte mycket nu och det är ju bara ett gott tecken :)

hgfhfg


3 April

Godkväll!
Tänkte ta och lämna några rader här igen då jag har lovat att berätta om graviditeten, men har inte riktigt haft lust och ork till att blogga dom senaste veckorna då jag har mått ganska dåligt till och från!

Illamående har gett mig ett riktigt slag i ansiktet. Fy helvete vad jag har mått illa dom senaste veckorna. Inte ett dugg kul faktist! Det är helt olika från dag till dag. ibland känner jag ingenting och sen bara smäller det till! Igår tex så var allt lugnt på förmiddagen och jag hade planerat att städa och förbereda lite för den här dagen! Jag kom inte så långt då jag vart sängliggandes hela eftermiddagen och kvällen :( Snacka om besvikelse. Men jag kan ju inte säga emot min kropp! Säger den ifrån så är det bara att ge med sig! I Torsdags hände det som inte fick hända. Jag började blöda. Mycket och fort! Det enda jag kunde tänka var missfall. Sen tog jag mig till jobbet iaf och pratade lite med Linda och kände mig ganska lugn efter det! Så jag satte mig i entren och tänkte köra på! Sen fick mamma reda på det och helt plötsligt så hade jag 16 missade samtal från henne! Jag ringde upp och det enda hon sa var "Ring Rikard och åk upp, det är onödigt att chansa med att vänta" Shiit tänkte jag och insåg att det kanske var illa iaf! Så snabbt hörde jag av mig till R och han kom. Jag ville åka hem först och samla mig lite. när vi kom hem sprang jag in på toa och det hade avtagit :S Konstigt men ändå jävligt skönt! Så jag avvaktade iaf och dan efter hade det slutat helt! Så jag gick inte och läste och det är tydligen vanligt att blöda lite "skvättar" i tidig graviditet! Så nu känner jag mig lugn igen :) Trist bara att det händer så mycket hela jävla tiden!
Idag så hade jag mamma och familj på besök för påskmiddag. Var riktigt trevligt! Men vart dock hängig mot eftermiddagen och började få ont i halsen. Nu på kvällen så ställde jag mig framför spegeln för smärtan bara ökade. Och ja visst halsmandlarna är stora som köttbullar och på ena hade jag även en liten gul/vit böld :S Äckligt och konstigt! Men det är ju såå TYPISKT att det ska ske just nu! Jag blir galen på det här! Tredje dan i rad som inte är bra. Och imorn är det DOP och JAG är gudmor och ska stå där framme och se fin ut men tror mer jag kommer vara ful. Får väl se hur det går! Vore ju en fördel om man mådde bra då.
Men men jag får stå ut och hänga med i svängarna och försöka må bra eller nått!
Nu ska jag nog ta mig en kopp te och mysa ner mig i soffan :)
Ha en superbra påsk alla :)

RSS 2.0